Overblog Follow this blog
Edit post Administration Create my blog

Külföldi vendégek a fogászaton

Posted on December 5 2012

Külföldi vendégek a fogászaton

Légy üdvözölve a blogomon, Kedves Látogató! Encinek hívnak, egy fiatal, független, egyedülállóanyuka vagyok Budapestról, egészen pontosan Óbudáról. Régivágyamvolt egy blog létrehozása, melyben kiírhatom magamból a mindennapos dolgokat.

Munkám során akadnak bőven stresszes napok, aki emberekkel dolgozik nap mint nap, tudja miről beszélek. Egy fogászati klinikán vagyok recepciós, és mindanom sem kell, bővenkijut nekem a jóból. Ráadásul a pácienseink zöme külföldi, ami gyakran megnehezíti a kommunikációt. Na nem feltétlenül az én részemről, a magyaron kívül ugyanis három nyelven beszélek és írok folyékonyan, ám valahogy mindig kikapom a nehéz eseteket. A svájci némettel például nem tudok mit kezdeni. Volt egy svájci házaspár páciensünk, amikor megérkeztek, először azt hittem hollandok, mivel annyira ismeretlennek tűnt a nyelv amin beszélni próbáltak.

Az idelátogató külföldiek zöme az olcsó fogpótlás kezelések miatt keresi fel klinikánkat, mivel náluk sokkal többe kerül a fogpótlás mint Budapesten. Gyakran az itthoni árak három- vagy négyszeresét iselkérik egyetlen fog beültetése miatt, ami azért már elég szignifikáns különség, mégha itt szállodai szobát is fizetniük kell az ittartózkodásuk idejére.

A helyükben én is így döntenék, hiszen jóval alacsonyabb áron ugyanazt a nemzetközi minőséget kapják. A magyar fogorvosok szakértelme világszínvonalú, az alkalmazott anyagoknak pedig ugyanazoknak a követelményeknek kell megfelelniük, és gyakran ugyanazokat az anyagokat is alkalmazzák a különböző fogtechnikai laboratóriumokban.

A következő bejegyzésben elmesélem majd, hogy történt egy először kínos, majd inkább nevetséges eset a már említett svájci házaspárral, addig is: vigyázzatok figaitok egészségére.

Comment on this post